Köfte Yapımı (İnegöl Köfte)

Rate This Thread:
Results 1 to 3 of 3

Thread: Köfte Yapımı (İnegöl Köfte)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye sancez1905's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Köfte Yapımı (İnegöl Köfte)






    • 6-8 Kişilik
    • 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme

    (İnegöl Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 kg Dana döşden iki kere çekilmiş orta yağlı kıyma
    • 1 dolu çay kaşığı karbonat
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • Yarım su bardağı ılık su
    • 1 çay bardağı Galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı
    • 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
    • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 çay kaşığı kimyon

      (İnegöl Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kıyma uygun bir kabın içersine alınır.
    • Karbonat limon ile birlikte karıştırılır ve su ilave edilir.
    • Kıyma üzerine dökülür ve 10 dakika boyunca yoğurulur. Bu işlemi hamur yoğurma makinesinde de yapabilirsiniz.
    • Daha sonra baharatları, tuz ve galeta unu ilave edilir. Tekrar kimyayla özleşene kadar yoğurulup üzeri streçlenip mümkünse 24 saat buzdolabında dinlendirilir.
    • Ertesi gün rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan ilave edilir, yoğurulur.
    • Elinizi hafif nemlendirerek kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
    • İster rulo şeklinde ister de yuvarlak şekil verilir. Bu tariften ben 40 adet köfte elde ettim.
    • Ocağa döküm tava veya ızgara yüzeyli teflon tava iyice ısıtılır. Köfteler yağ ilavesi yapmadan tava içersine dizilir ve kızartılır. Deneyecek olanlara Afiyet olsun.

    Not; Önceden ısıtılmış 200 derce fırında 10-15 dakika da pişirilebilir.
    Püf noktası;

    • ?dana döş (orta yağlı kıyma )
    • ?mutlaka 10-15 dakika durmadan yoğurmak.
    • ?galeta unu yerine mümkünse bayat ekmek (ekmeğin içi )kırıntısı kullanın daha güzel ve lezzetli bir köfte elde edersiniz.
    • ?soğan suyunu kullanmamak (etimiz kararır ve soğan acı bir tat bırakır.)
    • ?mümkünse 24 saat buzdolabında dinlendirmek (3-4 saat de yeterli olur).
    • ?döküm tava veya ızgara tavasında yağ kullanmadan kızartmak bu şekilde mangal tadı oluyor (teflon tavada biraz yağ gerekebilir )






  2. The Following 5 Users Say Thank You to sancez1905 For This Useful Post:

  3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye vatan99's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    En sevdigim kofte cesidi..bir gun bunu yapmayi denicem...


  4. Go to Thank YouDownload #3
    Go to Thank You
    Yeni Üye Cengizusta's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Cok güzel gorunuyor. Yarin ilk is im Tarifi denemek


  5. The Following 2 Users Say Thank You to Cengizusta For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •