İçli Köfte

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: İçli Köfte

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart İçli Köfte

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 5dk


    İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    • 1, 5 su bardağı ince bulgur
    • Yarım su bardağı irmik
    • 1 su bardağı kaynar su (bulguru ıslatmak için)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik un


    İç Harcı İçin ;

    • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 300-350 gr civarı kıyma
    • 2-3 orta boy soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Tuz
    • Baharatlar arzuya göre ( toz kırmızı biber – karabiber – pul biber -kimyon)


    Kızartmak İçin ;

    • Sıvı yağ


    İçli Köfte Tarifi Yapılışı

    İçli köfteyi ikinci veya üçüncü yapışım anca herhalde
    Şekil vermekte biraz zorlanıyordum 🤭
    Ama bu sefer oldu sanırım bu iş 🤗🙈
    Sizde şekil vermekten korkuyorsanız pes etmeyin 🙂

    1. İç harcımız için soğanı küp küp doğruyoruz.
    2. Tavaya sıvı yağ ve soğanları ekleyip kavuralım.
    3. Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı koyup kavuralım.
    4. Üzerine salçasını da koyup kavrulduktan sonra baharatları ve tuzu ve tereyağı ekleyelim.
    5. İyice soğuması için bir gün önceden veya yapıp dondurucuya atabilirsiniz.
    6. Hamuru için bulguru ve irmiği kabımıza alalım.
    7. Kısır ıslatır gibi bulgurumuzla irmiği ıslatalım.
    8. Bulgurlar yumuşadıktan sonra salçasını tuzunu ve toz biberini koyup yoğurmaya başlayalım.
    9. Ara ara elimizle su ilavesi yaparak yumuşak olana kadar yoğuralım.
    10. Yumuşadıktan sonra unumuzu ilave edip yoğurmaya devam edelim. (Toparlanmazsa yine su ilavesiyle yoğurun )
    11. Hamurdan bir parça alıp şekle giriyorsa şimdi içli köftelerimizi oymaya başlayalım🙂
    12. Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp içini oyalım.
    13. İç harcını koyup ucunu kapatalım.


    Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz 🤗


    Tarife Ait Diğer Resimleri



































  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •