Köz Patlıcan Mezesi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Köz Patlıcan Mezesi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Köz Patlıcan Mezesi



    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 35dk


    Köz Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 Adet orta boy patlıcan
    • 1 adet kapya biber


    Sosu için;

    • 5 diş sarımsak rendesi
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Tuz
    • Pulbiber
    • Kekik


    Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı

    SELAMUN ALEYKUM.

    Akşam yemeklerinde basit ve lezzetli bir meze tarifi için buyrun 👍👇

    1. Patlıcanları ve Kapya biberi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, patlıcanların üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürüyoruz ve bir kaç yerine bıçak la çizikler atıyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 35 / 40 dakika kadar közlüyoruz.

    📍Közleme işlemi, közleme tavasında da yapılabilir. Ben bu işlemi her zaman fırında yaptığım için tarifi bu şekilde verdim.

    2. Sebzeler pişince fırından alıp patlıcanların ortasını boylamasına yarıp bir kaşıkla içini çıkartıyoruz. Kapya biberi de kabuğundan ayırıyoruz.

    3. Kapya biberi ince ince doğruyoruz ve bir kapta patlıcana ekliyoruz.

    4. Son olarak sosunu bir kasede harmanlayıp patlıcana ekleyip karıştırıyoruz. (baharatların oranını kendi damak tadınıza uygun ayarlamanız için ölçü vermedim merak eden olursa ben tuzdan , pulbiber ve kekikten 2 çay kaşığı kattım)

    5. Servis tabağına alıyoruz.

    AFİYET OLSUN 😊


    Tarife Ait Diğer Resimleri








Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •