Kolay Ekmek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kolay Ekmek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Suna's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kolay Ekmek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Kolay Ekmek Tarifi İçin malzemeler

    • 2.5 su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık su
    • Yarım paket maya
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 2 çay kaşığı tuz

    Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?

    • Yarım paket maya, şeker ve ılık suyu boş bir kaba alın ve karıştırın. Mayanın çözünmesi için 3-4 dakika bekleyin.
    • Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu ekleyin. Tüm malzemelerin karışması için, tahta kaşık kullanın.
    • Hamuru, ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Ardından üzerini streçle kapatın ve 1 saat bekletin.
    • Mayalandırma süreci bittikten sonra, hamuru birkaç dakika daha yoğurun ve elinizle şekil verin.
    • Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve 20 dakika daha bekletin. 
    • Son olarak üzerine bıçak yardımıyla bir çizik atın. İsterseniz susam ve çörek otu da serpebilirsiniz.
    • Hamuru, 200 dereceye ayarlanmış fırına atın ve 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

    Kolay Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Ekmek yapımında maya kullanmak istemiyorsanız, mayasız ekmek tarifimizi de deneyebilirsiniz.
    • Ekmeğin eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
    • Pişirme işlemine geçmeden önce, ısıya dayanıklı kabın içerisine 2-3 adet buz koyun. Ardından hamuru pişirin. Bu sayede ekmekler daha çıtır olacaktır.
    • Dilerseniz, hamurun üstüne yoğurt sürebilirsiniz.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Suna For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •