Yogurt Mayalama

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Yogurt Mayalama

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Mister - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Yogurt Mayalama

    Arkadaslar eski sitemizde buna benzer bir konumuz vardi

    Yogurt Mayalamaüzerine bayafikir alisverisinde bulunmustuk

    Bu konuyu tekrardan burda acip gecen yillarda ne gibi yeni metotlar gelistirdik diyeaciyorum

    Insallah bir cok arkadasimiztecrübelerini paylasir .

    Ben Süt Mamüllerinicok cok seven birisiyimbunlarin basinda Peynir sonrada Yogurt gelir

    Eeeee nede olsa CocuklugumManda ve Koyunlarin icinde gecti

    simdi gelelim konumuza BEN son yillarda Yogurdu Nasil Mayaliyorum

    Sütümü genellikle taze taze sicak sicak Gelsenkirchen Sehrinden bir Ciftciden aliyorum

    Yada Recklinghausen Herten civarinda yol üzerinde olan herhangi baska bir Ciftcidende almisligim vardir

    Sütü evde güzelce kaynatiyoruz , kaynamadan sonra sogumaya biz ilimaya deriz birakiyoruz

    Süt 40-45 Dereceye düstügünde [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..

    Bu Mayayi nasil kullaniyoruz derseniz ,Litre basina 1 paket genellikel 5 Litreden Mayaliyoruzyani icine 5 Paket koyuyoruz

    simdi Fiyati görüp hemen abooooo demeyin ilk bakistaöyle ama öylede degil :-))

    simdi ilk mayaladiginizdatekrar Mayalamak icin Maya kenara aliyorsunuz

    Litre basina okkali 3 Yemek kasigi alicaksiniz 4 kasikta olabilir sorun yok

    bu aldiginiz Mayayi BUZLUKTA donduruyorsunuzyanibirdahaki sefere 3 litremi Mayalayacaksiniz 9-12 kasik arasi Maya aliyorsunuz

    ve Tekrar Mayaladiginizda süt yukarida dedigim gibi 40-45 derece düstügünde Buzluktan cikarip erittiginiz buzlari cözülmüs Mayayi ilave ediyorsunuz

    simdi gelelim diger PÜF noktaya ,süt soguduysa Mayada icine atildiysasonrasina

    SonrasindaSütü MUHAKKAK CAM KAVONOZLARAdoldurun , en güzel Mayalama Cam Kavanozda oluyor

    Biz Cam Kavonoza Koyduktan sonra kapaklarini kapadiktan sonra Kavonozlari güzelce saripElektrikli firinin icine koyuyoruz

    Firinin icinde en az 24 SAAT beklemesi gerekiyorsunuda ekleyem konuya biz 5 Litreden Mayaladigimizda

    ayriyetten sütü kaynatirken icine2-3 paketSAHNE ilave ediyoruz24-30 saat arasi Firindan cikarip Buzdolabina koyuyoruz

    Yogurt Buzdolabina koyuldugunda Mayalamasi biter, Lütfen en az 1-2 gün dolapta dinlensin yogurt

    dinlenmesinden sonra afiyet ile yiyiniz ,

    Simdi en önemli Püf Noktasi

    ilk sefer Mayaladiginiz yogurttan daha sonra kac sefer MAYA alabilirsiniz

    Bu Maya ile ben 5 sefere kadar Maya aldim dondurdum tekrar Mayaladim ne yalan söyleyem 4 sefere kadar mükemmel oluyor

    ontan sonrayogurt tabiri caizse uzamaya basliyor , ama 4 sefere kadar maya alip mayalandigindamuhtesem süzme yogurt gibi oluyor

    Lezzeti gercek cok cok muazzam oluyor

    kafaniza takilan benim unuttugum birseyler varsa buyurun sorun ,

    ilavetten sizlerde bildiklerinizi tecrübelerinizi paylasin

    hayat paylastikca güzeldir !!!!!


    Dün Mayaladigimiz Yogurtlar :-)))








    Not: konuya internetten alinti yapmayalim
    Kendi tecrübelerimiziyazalim
    Alintinin bir anlami yok kopyala yapistir
    AMA kendi tecrübelerimiz bir baska oluyor
    Lütfen bu konuda anlayis gösterin




Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •