Balikesirin meshur Hösmerimi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Balikesirin meshur Hösmerimi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Yeni Üye Haci Sakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Balikesirin meshur Hösmerimi

    Selam Arkadaslar, sizlere benim Memleketim mesur Hösmerimi nasil yapildigini tarif etmek istiyorum.

    Mazemeler:

    -1 kg süt (pişmemiş olacak)
    -1 çay kaşığı peynir mayası
    -1,5 bardak irmik
    -3.5 bardak şeker (kararini siz verin 3 veya 4 bardak da olabilir)
    -1 yumurta sarısı

    Tatlının sütü pastorize olmayacak yani hazır süt olmayacaktır.
    Ilik süte 1 cay kasigi peynir mayasini katiniz. üstünü kapatip 2 saat bekleyiniz.
    Sütümüz peynir oldugu zaman hazirdir.Peyniri (sütü) karistirin. Yumurta sarisini icine katin.
    Ocagin üstüne koyup hafif isindigi zaman, sekeri icine karistirin, birazdaha isindigi zaman irmiki katin ve devamli karistirin.
    Dibinin kesinlikle tutmamasina özen verin.
    Hösmerim kaynadigi an, ocagi kapatabilirsiniz.
    Afiyet olsun Arkadaslar :-)

    Saniye Anne den de bakabilirsiniz.








Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •