Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 10dk


    Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

    • 1, 5 su bardağı arpa şehriye
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tane kırmızı biber
    • 3-4 tane köy biberi
    • 1 orta boy havuç
    • 1 ufak kurutulmuş acı biber
    • Yarım yemek kaşığı domates salçası
    • Yarım yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 bardak sıcak su


    Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle havucu yıkayıp rendeleyin. Biberleri de yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve halka halka doğrayın.
    2. Pilav tencerenizde tereyağ ve zeytin yağını ısıtıp biberleri hafif kavurun.
    3. Acı biberinizi de ufalayıp ekleyin. ( acı biber isteğe bağlı ) Rendelenmiş havuçları ekleyip işleme devam edin.
    4. Salçaları ekleyin kokusu çıkana dek kavurun. Bu aşamada çok azıcık sıcak su ekleyebilirsiniz.
    5. Ardından şehriyeleri ekleyin. Onlar da biraz kavrulsunlar. Tuz ekleyin.
    6. Ardından 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
    7. Sonra kağıt havluyla demlendirip, et yemeklerinin yanında sıcak servis edebilirsiniz.
      Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •