Damla Sakızlı Çörek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Damla Sakızlı Çörek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Suna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Damla Sakızlı Çörek



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Damla Sakızlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

    • 20 g kuru maya
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • Bir parça dövülmüş damla sakızı
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 7 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı ılık süt
    • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Üzeri için

    • 1 yumurta sarısı
    • Susam

    Damla Sakızlı Çörek Nasıl Yapılır?

    • Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın.
    • Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.





  2. Suna üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •